Previous topic «» Next topic
What you guys think about nerf for APO on this patch ?
Author Message
Rataxas 
Noob

Posted: 2010-05-16, 20:00   What you guys think about nerf for APO on this patch ?

Jak wyzej prosze o konstruktywne wypowiedzi...

Wedlug mnie przeniesiony PowerAxe do T2 jest calkiem uzasadniony ale zmiejszenie zasiegu leczenia przy ilosci HP 550 jest zupelnie nie uzasadnione dla mnie.

Kazdy HERO od SM ma wiecej HP na starcie niz APO, rzucanie w melee APO przy takiej ilosci HP jest wrecz komiczne i smieszne, amorki APO tez raczej nie sa zbyt superanckie procz ostatniego ktory dodaje + 200 HP.

Kazdy inny Armor daje jedynie 100 HP co nawet wtedy czyni go malo uzytecznym w melee. Co do sangus sworda , moze nie jest najgorszy ale 100/30 za NIE POWER wepon to tez lekki absurd.

Reansumujac w chwili obecnej APO jest jednym z najgorszych herkow od SMa na mirrorach FCk / TM maja nad nim niesamowita przewage. W stosunku do takich ras jak ELD / NID nie ma juz roznicy pomiedzy TMem a APO gdyz z tak bardzo znerfionym zasiegiem leczenia raczej sobie ASM dlugo nie pozyja wskakujac w mase shee / buffowanych horma z AG

mikitricky
player

Bierze udział w turnieju?:: tak
Posted: 2010-05-16, 22:16   

Niestety muszę się zgodzić - 550 hp i zasięg jego heal'a niestety nie pozwala mu pełnić roli typowego supportu - co prawda wcześniej bolter apo był nieco gięty, ale teraz w trymiga jest wiązany w cc - w końcu musi stać na 1 linii by uleczyć cholernych ASM. Wysyłając toporek do t2 praktycznie relic pozbawił apoth'ów szans przeciw stratom na 2 warriory w t1.

Na razie jednak nie mam wyrobionego zdania - popracuję nad stratami, coś się wymyśli.
Mam tłumaczyć na angielski?

Rataxas 
Noob

Posted: 2010-05-16, 22:52   

Nie nie musisz tlumaczyc na angielski ;] beda chcieli to sami sie zapytaja. Co do toporka zgodze sie ze boli przeciwko NIDom.

Nie powiem ze sword jest beznadziejny bo 30 HP za cios to calkiem niezly wynik lecz jego cena 30 powera jest bolesnamogli by to zmiejszyc np. 120/20 i bylo juz calkiem lepiej i dla 1 armorka dodac extra 50 HP co by dawalo + 150 dzieki czemu zyskujemy 700 HP z zdolnoscia leczaca i samo regeneracji czyli cos o sile liktora.

sacredl
scarry noob :)

Bierze udział w turnieju?:: tak
Posted: 2010-05-16, 23:10   

Jak heal byl smieszny w 1v1 tak wciaz jest, bo w tym trybie nie ma wystarczajacej sily ognia do natychmiastowego wymuszenia retreat na apo. w teamowkach mozna za to rzec, ze dostal ogromnego kopala w dupala, bo Apo schodzi jak kaczka od masy ognia. Relic po prostu jak zwykle wzial sobie az za bardzo do serca glos community i overnerf'nęli go.

Manisz 
N00B

Posted: 2010-05-19, 14:07   

Zmiany w tym patchu , sprowadzaja Apo na sam poczatek lancucha pokarmowego .

Sword w t1 mozna rozbic o kant dupy , jak dla mnie jest kompletnie bezuzyteczny a bolter , kiedy siekiera jest w t2 , staje sie jedynym slusznym wyborem .

Zmniejszony zasieg leczenia jest jak wyrok . Apo to teraz Rambo-Medic , ktory z 550 hp musi stac na pierwszej linii ognia .

Wymuszenie cofniecia , to kwestia sekund , nawet na 1v1 . A co jak trafi sie lock z dzida , ustawionym na ranged stance ? To jest dopiero zabawne

Reasumujac - hujnia i mrok

[Plim]Vinyl41 
newb

Posted: 2010-05-20, 06:33   

mam ekstra text co swietnie opisuje apo na tym patchu :D

"I just seen da leadah of da 'umies..It's a SODDIN' NURSE! HAH!"

HAH ork juz dawno wiedzial ze apo w 2.2.2 bedzie niegrywalny :D

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum